Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својот американски колега Мајк Помпео

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу Мевлут Чавушоглу и Мајк Помпео беа разгледани прашања посветени на Источниот Медитеран и Кипар

1490547
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својот американски колега Мајк Помпео

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со државниот секретар на Соединетите Американски држави (САД) Мајк Помпео.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу Мевлут Чавушоглу и Мајк Помпео беа разгледани прашања посветени на Источниот Медитеран и Кипар.Слични вести