Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 258 833

Во последните 24 часа беа остварени 110 412 тестови од кои 1 742 беа позитивни

1491301
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 258 833

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 67 и вкупно изнесува 7 186 лица.

Во истиот период беа остварени 110 412 тестови од кои 1 742 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 327 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 261 260.Слични вести