Во операцијата на ТВС врз сепаратистичко-терористичката организација во Хакќари загина еден војник

Во судирите со терористите кои беа затечени во една пештера во руралното подрачје на Јуксекова кај Хакќари загина еден жандармериски подифер, а 2 терористи беа неутрализирани

1490235
Во операцијата на ТВС врз сепаратистичко-терористичката организација во Хакќари загина еден војник

Во операцијата на Турските воружени сили (ТВС) врз сепаратистичко-терористичката организација во Хакќари загина еден војник.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во рамките на операцијата „Јилдирим-2 Џило“ во судирите со терористите кои беа затечени во една пештера во руралното подрачје на Јуксекова кај Хакќари загина еден жандармериски подифер, а 2 терористи беа неутрализирани.Слични вести