Калин: „Турција не гаи никакви територијални претензии“

Решението на проблемите во Источниот Медитеран е можно по мировни патишта и ситите треба да ссе засноваат на правда, сеопфатност и разум.

1490243
Калин: „Турција не гаи никакви територијални претензии“

 

Ибрахим Калин, портпаролот на претседателскиот кабинет рече дека Турција не гаи никакви територијални претензии.

Калин во објавата преку профилот на твитер истакна дека Грција и земјите членки на ЕУ не треба да ја пропуштат шансата на дипломаските преговори потенцирајќи дека треба да се фрлат заемни и соодветни чекори.

Турција под проникливото лидерство на претсдетаелот Реџеп Тајип Ердоган како на терен така и на маса во својство на силен актер секогаш ќе ги брани своите права и интереси. Грција и земјите членки на ЕУ не треба да ја пропуштат шансата на дипломаските преговори поради што треба да се фрлат заемни и соодветни чекори. Решението на проблемите во Источниот Медитеран е можно по мировни патишта и ситите треба да ссе засноваат на правда, сеопфатност и разум.Слични вести