Број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 258 833

Во последните 24 часа беа остварени 96 097 тестови од кои 1 527 беа позитивни.

1489819
Број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 258 833

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 57 и вкупно изнесува 7 056 лица.

Во истиот период беа остварени 96 097 тестови од кои 1 527 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 102 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 258 833.Слични вести