Во последните 24 часа се неутрализирани 21, а во последните 10 дена 118 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северните делови на Ирак и на Сирија во последните 24 часа се неутрализирани 21 терорист, а во последните 10 дена 118 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1489455
Во последните 24 часа се неутрализирани 21, а во последните 10 дена 118 терористи

Во северните делови на Ирак и на Сирија во последните 24 часа се неутрализирани 21 терорист, а во последните 10 дена 118 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното:

„Јуначките Турски вооружени сили (ТВС) кои со одлучност, на ефикасен и силен начин, ја продолжуваат борбата против тероризмот, со успешните операции коишто ги реализираат во северните делови на Ирак и Сирија, во последните 24 часа се неутрализирани 21 терорист, а во последните 10 дена 118 терористи на ПКК/ЈПГ.“

Во соопштението се нагласува дека операциите ќе продолжат без да ја намалат својата силина и брзина се додека не биде неутрализиран и последниот терорист.Слични вести