Успешно продолжува воената вежба „Џенгиз Топел Медитеранска бура 2020“ на Турција во Медитеранот

Министерството сподели нови фотографии од вежбата

1488682
Успешно продолжува воената вежба „Џенгиз Топел Медитеранска бура 2020“ на Турција во Медитеранот

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека успешно продолжува воената вежба „Херојот капетан Џенгиз Топел - Медитеранска бура 2020“ на Турските воориужени сили (ТВС) во Медитеранот.

Во соопштението кое беше објавено од страна на МНО беше истакнато дека успешно продолжува воената вежба „Херојот капетан Џенгиз Топел - Медитеранска бура 2020“ на Турските воориужени сили (ТВС) во Медитеранот која се одржува здружено, обединето и де факто.

Министерството сподели нови фотографии од вежбата.Слични вести