МНР: Францускиот претседател чии подмолни планови во надворешната политика ги потопивме во вода, ја напаѓа Турција

Министерството за надворешни работи на Турција: Францускиот претседател чии подмолни планови во надворешната политика ги потопивме во вода, ја напаѓа Турција

1488354
МНР: Францускиот претседател чии подмолни планови во надворешната политика ги потопивме во вода, ја напаѓа Турција

Министерството за надворешни работи објави соопштение во кое се истакнува следното:

„Францускиот претседател чии подмолни планови во надворешната политика ги потопивме во вода, ја напаѓа Турција. Францускиот претседател со неговиот индивидуален и националистички став ја поттикнува затегнатоста и ги доведува во ризик интересите на Европа и Европската унија.“Слични вести