Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 255 407

Во последните 24 часа беа остварени 107 702 тестови од кои 1 512 беа позитивни

1488498
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 255 407

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 58 и вкупно изнесува 6 898 лица.

Во истиот период беа остварени 107 702 тестови од кои 1 512 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 219 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 255 407.Слични вести