Турската крајбрежна стража кај Ајваџик од Егејското Море спаси 39 заглавени мигранти

Турската крајбрежна стража спаси од морето во близина на населеното место Ајваџик кај градот Чанаккале 39 заглавени мигранти

1487481
Турската крајбрежна стража кај Ајваџик од Егејското Море спаси 39 заглавени мигранти

Група мигранти кои беа заглавени во Егејското Море во близина на населеното место Ајваџик кај градот Чанаккале беа спасени од страна на турската крајбрежна стража.

Моторот на чамецот на кој се наоѓаа 39 странски мигранти кои од брегот на Ајваџик отпловиле кон грчкиот остров Лесбос (турски Мидилли), по одредено време се расипе.

По доставениот повик за помош до Командата на крајбжната стража на местото на настанот беше испратена екипа на крајбрежната стража. 

Спасените мигранти беа однесени во Командата станицата на крајбрежната стража во месноста Ќучуккују. Слични вести