Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 55 починати, 1.673 нови случаи, 943 оздравени лица

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 55 лица, дијагностицирани се 1.673 новозаразени, а оздравеа уште 943 пациенти; Досега починаа вкупно 6.837 лица, инфектирани се 284.943, а оздравеа вкупно 254.188 лица

1487817
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 55 починати, 1.673 нови случаи, 943 оздравени лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 55 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 6.837 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 111.193 тестирања од кои се дијагностицирани 1.673 новозаразени0.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 284.943 лицa.

Со отпуштање од болница на уште 943 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 254.188 лица.Слични вести