Висечките мостови над Босфорот во Истанбул осветлени во црвена боја

Ова осветлување на висечките мостови над морскиот теснец Босфорот во Истанбул во црвена боја беше остварено на барање на Здружението на семејствата на заболените од Душенова мускулна дистрофија (ДМД)

1486597
Висечките мостови над Босфорот во Истанбул осветлени во црвена боја

Висечките мостови над морскиот теснец Босфорот во Истанбул коишто за време на значајни денови се осветлуваат во различни бои, овојпат синоќа по повод 7 септември Светскиот ден на свесноста за Душенова мускулна дистрофија (ДМД), вид невромускуларна болест, беа осветлени во црвена боја.

Ова осветлување на висечките мостови над морскиот теснец Босфорот во Истанбул беше остварено на барање на Здружението на семејствата на заболените од Душенова мускулна дистрофија (ДМД).

Висечките мостови над Босфорот беа остветлени во црвена боја во текот на ноќта до взори.Слични вести