Турските воени бродови го поздравија народот во Гирне во Турската Република Северен Кипар

Турските воени бродови „ТЏГ Џезајирли Гази Хасан Паша (A-579)“ и „ТЏГ Османгази (NL-125)“ кои учествуваат во воените обуки во Турската Република Северен Кипар (ТРСК) вчера во 17:45 часот по локално време го поздравија народот на градот Гирне

1486586
Турските воени бродови го поздравија народот во Гирне во Турската Република Северен Кипар

Бродовите на Турските вооружени сили (ТВС) го поздравија народот во Турската Република Северен Кипар (ТРСК).

Бродовите „ТЏГ Џезајирли Гази Хасан Паша (A-579)“ и „ТЏГ Османгази (NL-125)“ кои реализираат поморски подофицерски обуки на отворено море во Мраморното, Егејското Море и Источниот Медитеран, поминувајќи пред пристаништето на градот Гирне го поздравија народот со својот персонал подреден на своите палуби.

Персоналот на двата воени брода кои учествуваат во воените обуки коишто ќе се реализираат од 2 до 15 септември, вчера во 17:45 часот по локално време подреден на палубите го поздравија народот на Гирне.Слични вести