Состанокот помеѓу воените делегации на Турција и Грција планиран за денеска, одложен за 10 септември

Состанокот помеѓу воените делегации на Турција и Грција за којшто беше испланиран да се одржи денеска во штабот на НАТО во Брисел е одложен за 10 септември

1487126
Состанокот помеѓу воените делегации на Турција и Грција планиран за денеска, одложен за 10 септември

Состанокот помеѓу воените делегации на Турција и Грција планиран за денеска е одложен за 10 септември.

Според добиени информации од извори на Министерството за национална одбрана, по остварениот разговор помеѓу претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг беше испланиран состанок во штабот на НАТО во Брисел, помеѓу воените делегации на Турција и Грција.

Меѓутоа, состанокот планиран за денеска на којшто ќе беа разгледани „Методите на одделување (разградување)“ од страна на претседателството на Воениот комитет на НАТО е одложен за 10 септември.Слични вести