Претседателскиот кабинет се состана под претседателство на претседателот Ердоган

На состанокот пред се ќе бидат разгледани активностите коишто ги води Турција во Источниот Медитеран, заедничката воена вежба со Турската Република Северен Кипар (ТРСК) и иницијативите на НАТО за намалување на затегнатоста со Грција

1486435
Претседателскиот кабинет се состана под претседателство на претседателот Ердоган

Претседателскиот кабинет се состана под претседателство на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

На состанокот пред се ќе бидат разгледани активностите коишто ги води Турција во Источниот Медитеран, заедничката воена вежба со Турската Република Северен Кипар (ТРСК) и иницијативите на НАТО за намалување на затегнатоста со Грција.

Меѓу точките на дневен ред коишто ќе бидат разгледани во насловот посветен на дипломатијата се наоѓаат и случувањата во Либија и остварената средба на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган вчера во Истанбул со либискиот премиер Фајез ал-Сараџ.

Една друга значајна точка на дневниот ред на Претседателот кабинет е и борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19), а исто така ќе се разговара и за случувањата во економијата.Слични вести