Министерот Хулуси Акар во Анкара се состана со претседателот на Воениот комитет на НАТО Стјуарт Пич

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „На средбата на Акар со Пич беа разгледани случувањата во Источниот Медитеран, иницијативата на генералниот секретар на НАТО и други прашања поврзани со НАТО“

1486358
Министерот Хулуси Акар во Анкара се состана со претседателот на Воениот комитет на НАТО Стјуарт Пич

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со претседателот на Воениот комитет на НАТО воздухопловниот маршал Стјуарт Пич кој допатува во Анкара

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „На средбата на Акар со Пич беа разгледани случувањата во Источниот Медитеран, иницијативата на генералниот секретар на НАТО и други прашања поврзани со НАТО.“

Оваа средба е значајна по тоа што е остварена по неодамнешните изјави на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг во однос на започнувањето на техничките разговори помеѓу Турција и Грција.

 Слични вести