Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 57 починати, 1.703 нови случаи, 1.047 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 57 лица, дијагностицирани се 1.703 новозаразени, а оздравеа уште 1.047 пациенти; Досега починаа вкупно 6.730 лица, инфектирани се 281.509, а оздравеа вкупно 252.152 лица

1486501
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 57 починати, 1.703 нови случаи, 1.047 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 57 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 6.730 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 103.925 тестирања од кои се дијагностицирани 1.703 новозаразени лица.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 281.509 лицa.

Со отпуштање од болница на уште 1.047 излекуван, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 252.152 лица.Слични вести