Заедничка воена вежба на Вооружените сили на Турција и Азербејџан во Нахчиван

Во рамките на воената соработка помеѓу Азербејџан и Турција, на реализираната заедничка воена вежба со цел развивање на координацијата помеѓу вооружените сили на двете земји извршените задача не беа поразлични од оние вистински воени сцени

1485447
Заедничка воена вежба на Вооружените сили на Турција и Азербејџан во Нахчиван
Türkiye-Azerbaycan Ortak Tatbikat.jpg

На реализираната заедничка воена вежба на Турските вооружени сили (ТВС) и Азербејџанските вооружени сили во Нахчиван, импровизираните непријателски цели беа успешно погодени од копно и од воздух.

Во рамките на воената соработка помеѓу Азербејџан и Турција, на реализираната заедничка воена вежба со цел развивање на координацијата помеѓу вооружените сили на двете земји извршените задача не беа поразлични од оние вистински воени сцени.

Во воената вежба учествуваа 2.600 војници, 200 тенкови и оклопни возила, 180 ракетни системи, топови и хаубици, како и 18 хеликоптери и авиони и повеќе од 30 противвоздушно одбранбени системи.

На крајот на воената вежба на која реализираа различни задачи и воените авиони, хеликоптерите отворија турски и азербејџански знамиња и на тој начин реализираа летови.Слични вести