Кај градот Битлис со беспилотно летало на жандармеријата „J-SİHA“ неутрализирани 6 терористи

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу на својот профил на Твитер напиша: „„Повеќето отидоа, останаа малку... Со наоружано беспилотно летало на жандармеријата „J-SİHA) се неутрализирани 6 терористи... Разузнавање... Операција... Целосен успех.“

1485617
Кај градот Битлис со беспилотно летало на жандармеријата „J-SİHA“ неутрализирани 6 терористи

Во подрачјето на Сехи кај градот Битлис со помош на наоружано беспилотно летало на жандармеријата „Ж-СИХА или J-SİHA) се неутрализирани 6 терористи.

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер го напиша следното: „Повеќето отидоа, останаа малку... Со наоружано беспилотно летало на жандармеријата „J-SİHA“ се неутрализирани 6 терористи... Разузнавање... Операција... Целосен успех.“Слични вести