Демантирани тврдењата за испраќање тенкови на границата со Грција

На некои интернет страници беа објавени вести околу тоа дека „Турските вооружени сили (ТВС) испраќаат тенкови на границата со Грција“, меѓутоа овие тврдења беа демантирани и беше истакнато дека тие не ја одразуваат вистината

1485450
Демантирани тврдењата за испраќање тенкови на границата со Грција

Како што се дознава тврдењата околу тоа дека Турција испраќа тенкови на границата со Грција се невистинити.

На некои интернет страници беа објавени вести околу тоа дека „Турските вооружени сили (ТВС) испраќаат тенкови на границата со Грција“.

Меѓутоа се дознава дека ваквите тврдења не ја одразуваат вистината, дека активностите претставуваат планирана задача на Командата на Втората армија стационирана во подрачјето на градот Малатја и дека не станува збор за испраќање на било каква воена опрема на границата со Грција.Слични вести