Борбата на Турција против Ковид-19 (6 септември): Регистрирани 1.578 нови случаи, 53 починати, 1.013 излекувани

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 53 лица, дијагностицирани се 1.578 новозаразени, а оздравеа уште 1.013 пациенти; Досега починаа вкупно 6.673 лица, инфектирани се 279.806, а оздравеа вкупно 251.105 лица

1485787
Борбата на Турција против Ковид-19 (6 септември): Регистрирани 1.578 нови случаи, 53 починати, 1.013 излекувани

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 53 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 6.673 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 96.842 тестирања од кои се дијагностицирани 1.578 новозаразени лица.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 279.806 лицa.

Со отпуштање од болница на уште 1.021 излекуван, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 251.105 лица.

 Слични вести