Претседателот Ердоган го прими Нечирван Барзани, претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак

Приемот се одржа во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара, беше затворен за медиумите и траеше 1 час и 15 минути

1485039
Претседателот Ердоган го прими Нечирван Барзани, претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го прими претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак Нечирван Барзани кој допатува во посета на Анкара кадешто остварува низа средби и разговори.

Приемот се одржа во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара, беше затворен за медиумите и траеше 1 час и 15 минути.

Во текот на денот, Нечирван Барзани се состана и со министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу.

На оваа средба беа разгледани билатералните односи на чело со заедничката борба против сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во врска со средбата објави соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер кадешто го напиша следното: „Ги примивме претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак Нечирван Барзани и делегацијата во негова придружба. Разговаравме за нашите односи на чело со заедничката борба против ПКК.“Слични вести