Турција издаде две нови навигациски информации „NAVTEX“ во Источниот Медитеран

Станицата „NAVTEX“ во Анталија објави две навигациски информации „NAVTEX“ под наслов „Руски обуки со стрелање“ во Источниот Медитеран во периодот од 8 до 22 септември и од 17 до 25 септември

1483763
Турција издаде две нови навигациски информации „NAVTEX“ во Источниот Медитеран

Турција објави уште две нови навигациски информации „NAVTEX“ (поморска предупредувачка белешка) во врска со Источниот Медитеран. 

Станицата за „NAVTEX“ во Анталија објави две навигациски информации под наслов „Руски обуки со стрелање“ во Источниот Медитеран во периодот од 8 до 22 септември и од 17 до 25 септември. 

Според тоа, Русија во зоните коишто се  поклопуваат со зоните на активностите на бродовите за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ и „Барбарос“, во наведените периоди ќе реализира обуки со стрелање.Слични вести