Министерот за национална одбрана Хулуси Акар реализира специјален лет над Егејското Море

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар реализира специјален лет над Егејското Море со којшто е отворена новата година за обука на пилотите на турските Воздухопловни сили

1484223
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар реализира специјален лет над Егејското Море
akar canakkale ozel ucus1.jpg
akar canakkale ozel ucus.jpg

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар со остварен специјален лет над сверниот дел на Егејското Море ја отвори новата година за обука на пилотите на турските Воздухопловни сили.

Со специјално реализираниот лет со четири авиони во кои освен министерот Хулуси Акар се наоѓаше и командантот на турските Воздухопловни сили генерал на армија Хасан Ќучукакјуз, авионите со лет над морскиот теснец Чанаккале (Дарданелите) го поздравија Споменикот на шехидите (паднатите борци) во Чанаккале.

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар овде со кодниот повик "Џејлан 30" му се обрати на тимот во групата од четири авиони.

„Ќе работиме за да им бидеме достојни на сите наши честити шехиди (паднати борци) на чело на оние кои лежат овде (на овие територии), нашата борба ќе ја продолжиме духот на Чанаккале.“ - порача Акар и честитајќи му на персоналот за досегашните успешно реализирани операции посака успех и во новата година за обука на пилоти.Слични вести