Во подрачјето на градот Хаќќари се неутрализирани двајца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во рамките на операцијата „Молња-2 Џило“ во подрачјето на Чукурџа/Долината Казан кај градот Хаќќари, се неутрализирани двајца терористи

1482618
Во подрачјето на градот Хаќќари се неутрализирани двајца терористи

Во подрачјето на градот Хаќќари, во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани двајца терористи.

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува следното: „Во операцијата којашто е реализирана од страна на единиците на специјалните жандармериски сили (JÖH) и жандармериските командоси при градската команда на жандармеријата во подрачјето на Чукурџа/Долината Казан кај градот Хаќќари во рамките на операцијата 'Молња-2 Џило', се неутрализирани двајца терористи. Заедно со убиените терористи се запленети и 2 пешадиски пушки калашникови и една пушка  М-16.“

Во соопштението на Министерството се нагласува дека операциите против терористите во подрачјето продолжуваат.Слични вести