Мевлут Чавушоглу се состана со претседателката на Интерпарламентарната унија Барон

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со претседателката на Интерпарламентарната унија мексиканската пратеничка Габриела Куевас Барон

1482294
Мевлут Чавушоглу се состана со  претседателката на Интерпарламентарната унија Барон

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу денеска во Анкара се состана со претседателката на Интерпарламентарната унија мексиканската пратеничка Габриела Куевас Барон.

Според добиени информации од дипломатски извори, на средбата беше нагласено дека Турција ја поддржува парламентарната дипломатија како ефикасно средство на надворешната политика и дека е спремна да работи заедно со Интерпарламентарната унија на мултилатерални меѓународни платформи вклучувајќи ги и Обединетите нации (ОН).Слични вести