Атакуле осветлено со црвена боја

Двајца репрезентативни планинари се искачија на врвот на Атакуле и турското знаме долго 15 метри го кренаа во воздух

1481721
Атакуле осветлено со црвена боја

Во знак на одбележувањето на 30-ти август, Денот на победата на турскиот народ, Атакуле кој важи за еден од симболите на Анкара, во чест на загинатите херои кои своката крв ја пролеаја за татковината, беше осветлено со црвена боја.

Двајца репрезентативни планинари алудирајќи на Денот на победата во 1922 година, во 19.22 часот според локално време, се искачија на врвот на Атакуле и турското знаме долго 15 метри го кренаа во воздух.Слични вести