Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1481631
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека е установено оти група терористи на ПКК се подготвуваат за напад во областа Зап во северниот дел на Ирак.

Во соопштението се вели дека со реализирана воздушна операција се неутрализирани четворица терористи.



Слични вести