Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 243 839

Во последните 24 часа беа остварени 91 302 тестови од кои 1 482 беа позитивни

1481671
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 243 839

 

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 42 и вкупно изнесува 6 326 лица.

Во истиот период беа остварени 91 302 тестови од кои 1 482 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 027 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 243 839.Слични вести