Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 5 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во областа Метина на северот на Ирак се установени 5 мина терористи на ПКК кои се подготвувале за напад

1481338
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 5 терористи

Во реализирана воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерството за национална одбрана соопшти дека во областа Метина на северот на Ирак се установени 5 мина терористи на ПКК кои се подготвувале за напад.

Во соопштението на Министерството се нагласува дека со одлучност продолжуваат операциите против сепаратистичко-терористичката организација ПКК и се вели следното: „Со воздушна операција се неутрализирани 5 терористи на ПКК кои се утврдени во областа Метина во северниот дел на Ирак со помош на летала за извидување и набљудување и за кои е установено дека се подготвувале за напад.“Слични вести