Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на излекувани пациенти достигна 242.812 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 39 лица, дијагностицирани се 1.549 новозаразени, а оздравеа уште 1.003 пациенти; Досега починаа вкупно 6.284 лица, инфектирани се 267.064, а оздравеа вкупно 242.812 лица

1481344
Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на излекувани пациенти достигна 242.812 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 39 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 6.284 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 101.414 тестирања од кои се дијагностицирани 1.549 новозаразени лица.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 267.064 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.003 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 242.812 лица.Слични вести