Турските поморски сили ќе поправат оштетен бангладешки брод во експлозијата во Бејрут

Министерството за национална одбрана соопшти дека се започнати работите за донесување во Турција од страна на бродот ТЏГ Инеболу на бродот BNS Bıjoy во сопственост на флотата на Бангладеш кој беше оштетен за време на експлозијата во Бејрут

1480766
Турските поморски сили ќе поправат оштетен бангладешки брод во експлозијата во Бејрут

Министерството за национална одбрана соопшти дека работите за поправање на еден брод во сопственост на флотата на Бангладеш којшто е оштетен во неодамнешната голема експлозија во пристаништето на Бејрут, ќе бидат реализирани со можностите на турските поморски сили.

Во објавеното соопштение од Министерството се вели следното: „Започнаа работите за донесување во Турција од страна на бродот ТЏГ Инеболу на бродот BNS Bıjoy во сопственост на флотата на пријателски и братски Бангладеш кој беше оштетен за време на експлозијата во Бејрут (пристаништето на 4 август). Потребните поправки на BNS Bıjoy ќе бидат реализирани со можностите на турските поморски сили.“Слични вести