Претседателот Ердоган ги прими украинскиот заменик премиер Олег Урискиј и делегацијата

Претседателот Ердоган, заменик премиерот и министер одговорен за стратешки индустрии на Украина Олег Урискиј и делегацијата во негова придружба ги прими во дворецот Вахдеттин во Истанбул

1480392
Претседателот Ердоган ги прими украинскиот заменик премиер Олег Урискиј и делегацијата

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го прими заменик премиерот и министер одговорен за стратешки индустрии на Украина Олег Урискиј.

Претседателот Ердоган Олег Урискиј и делегацијата во негова придружба ги прими во дворецот Вахдеттин во Истанбул.

Пред овој прием, заменик премиерот и министер одговорен за стратешки индустрии на Украина Олег Урискиј во Анкара се состана со министерот за национална одбрана Хулуси Акар.

На оваа средба беше разговарано за билатерални и регионални одбранбени и безбедносни прашања, како и прашања за соработка во сферата на одбранбената индустрија.Слични вести