Почина еден турски војник кој беше тешко ранет за време на антитерористичка операција кај Агри

Турскиот војник постар наредник Четин Ак кој беше тешко ранет од шрапнел за време на уништување на запленети материјали за обезбедување на животните потреби на терористите кај градот Агри, им подлегна на раните и стана шехид (го загуби животот)

1480396
Почина еден турски војник кој беше тешко ранет за време на антитерористичка операција кај Агри

Еден турски војник кој беше тешко ранет за време на реализирана антитерористичка операција кај градот Агри, им подлегна на раните и стана шехид (го загуби животот).

Турскиот војник постар наредник Четин Ак од градот Орду кој беше тешко ранет од шрапнел за време на уништување на запленети материјали за обезбедување на животните потреби на терористите пронајдени во една пештера за време на реализирана антитерористичка операција, и покрај сите напори на лекарите им подлегна на раните и стана шехит (го загуби животот).

Инаку, во подрачјето на градот Агри пред 3 дена беше започната антитерористичка операција „Молња-3 шехид жандармериски војник Ибрахим Ашикоглу“, против сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

 

 Слични вести