Министерот за национална одбрана Акар се состана со либискиот министер за внатрешни работи Башага

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, министерот Хулуси Акар го пречека либискиот министер за внатрешни работи Фетхи Башага со воена церемонија

1480688
Министерот за национална одбрана Акар се состана со либискиот министер за внатрешни работи Башага

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со либискиот министер за внатрешни работи Фетхи Башага.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, министерот Хулуси Акар го пречека либискиот министер за внатрешни работи Фетхи Башага со воена церемонија.

На средбата лице в лице којашто се одржа потоа, помеѓу двајцата министри Хулуси Акар и Фетхи Башага, беа разменети мислења во врска со последната ситуацијата и случувањата во Либија.Слични вести