Чавушоглу се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија ал-Мешри

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Министерството се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид ал-Мешри

1480900
Чавушоглу се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија ал-Мешри

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, денеска се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид ал-Мешри.

Средбата се одржа во Министерството за надворешни работи.

Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер, во врска со средбата го напиша следното: „Со секој поминат ден се зајакнува соработката помеѓу нас и братска Либија. Одлучни сме да ги интензивираме нашите заеднички проекти во однос на економски и трговски прашања. Ќе ја продолжиме нашата поддршка за постигнување на политичко решение во Либија.“Слични вести