Претседателот Ердоган разговараше телефонски со американскиот претседател Доналд Трамп

Во телефонскиот разговор освен билатералните односи помеѓу Турција и Соединетите Американски Држави (САД) беа разгледани и актуелни регионални случувања на чело со Источниот Медитеран

1479758
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со американскиот претседател Доналд Трамп
super erdogan trump

Претседателот Реџдп Тајјип Ердоган синоќа оствари телефонски разговор со американскиот претседател Доналд Трамп.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации на претседателството, во телефонскиот разговор освен билатералните односи помеѓу Турција и Соединетите Американски Држави (САД) беа разгледани и актуелни регионални случувања на чело со Источниот Медитеран.

Претседателот Ердоган вп разговорот го потсети американскиот претседател Трамп дека Турција не е страната која создава нестабилност во Источниот Медитеран, дека Турција со конкретно фрлените чекори докажа дека е на страна на намалување на затеганатоста и на дијалогот.Слични вести