Животот го загуби еден турски војник на задача во Триполи во Либија

Министерството за национална одбрана соопшти дека еден турски војник кој за време на својата задача во Триполи се разболе беше префрлен во болница , но и покрај сите напори на лекарите стана шехид (го загуби животот)

1479137
Животот го загуби еден турски војник на задача во Триполи во Либија

Еден турски војник на задача во главниот град на Либија, Триполи, стана шехид (го загуби животот) поради здравствени проблеми.

Министерството за национална одбрана соопшти дека еден турски војник кој за време на својата задача во Триполи се разболе беше префрлен во болница , но и покрај сите напори на лекарите стана шехид (го загуби животот).

Во соопштението на Министерството се вели следното: „На нашиот честит шехид кој го загуби животот го овој тажен настан којшто не облеа во длабока тага и болка му посакуваме милост од Аллах, го изразуваме нашето сочувство до неговото семејство, до Турските вооружени сили (ТВС) и до нашиот племенит народ.“Слични вести