Ердоган: Турција ќе го земе она што е нејзино право ѝ во Средоземното Море ѝ во Егејското ѝ во Црното Море

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган рече: Турција ќе го земе она што е нејзино право ѝ во Средоземното Море ѝ во Егејското ѝ во Црното Море

1479459
Ердоган: Турција ќе го земе она што е нејзино право ѝ во Средоземното Море ѝ во Егејското ѝ во Црното Море

Претседателот Реџеп во говорот што го одржа на просторот на Националниот парк Малазгирт кај градот Муш, а по повод одбележувањето на 949-годишнината од извојуваната победа на Битката кај Малазгирт, во врска со присутната затегнатост во Источниот Медитеран истакна дека Турција ќе го земе она што е нејзино право ѝ во Средоземното Море ѝ во Егејското ѝ во Црното Море.Слични вести