Државен орден од Укаина за Мевлут Чавушоглу, Ибрахим Калин и Халук Бајрактар

Во објавеното соопштение од украинското Министерство за надворешни работи се истакнува дека со потпишаниот указ од страна на претседателот Володимир Зеленски им е доделен државен орден на Мевлут Чавушоглу, Ибрахим Калин и Халук Бајрактар

1479107
Државен орден од Укаина за Мевлут Чавушоглу, Ибрахим Калин и Халук Бајрактар

Украина соопшти дека им се доделува државен орден на министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин и на генералниот директор на Бајкар Халук Бајрактар.

Во објавеното соопштение од украинското Министерство за надворешни работи се истакнува дека со потпишаниот декрет од страна на претседателот Володимир Зеленски им е доделен државен орден на Мевлут Чавушоглу, Ибрахим Калин и Халук Бајрактар.

Во претседателскиот декрет се вели дека поради придонесите и заслугите во јакнувањето на меѓународниот авторитет на Украина и развојот на меѓудржавната соработка ќе им се додели државен орден на министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин и на генералниот директор на Бајкар Халук Бајрактар.Слични вести