Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на излекувани пациенти достигна до 239.797 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 20 лица, дијагностицирани се 1.313 новозаразени, а оздравеа уште 1.002 пациенти; Досега починаа вкупно 6.183 лица, инфектирани се 262.507, а оздравеа вкупно 239.797 лица

1479704
Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на излекувани пациенти достигна до 239.797 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 20 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 6.183 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 100.109 тестирања од кои се дијагностицирани 1.313 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 262.507 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.002 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 239.797 лица.Слични вести