МО: „Турција во Источниот Медитеран ќе оствари кратка поморска обука“

Цел на обуката е усовршување на оператицноста и координацијата

1478447
МО: „Турција во Источниот Медитеран ќе оствари кратка поморска обука“

Министерството за национална одбрана на Турција соопшти дека со поморските сили на сојузничките земји во Источниот Медитеран ќе се оствари кратка поморска преодна обука.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Министерството преку профилите на социјалните медиуми беше истакнато дека денес турските и сојузничките бродови во Источниот Медитеран ќе реализираат краткорочна обука за усовршување на оператицноста и координацијата.Слични вести