Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на излекувани пациенти достигна до 239.295 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 24 лица, дијагностицирани се 1.502 новозаразени, а оздравеа уште 887 пациенти; Досега починаа вкупно 6.163 лица, инфектирани се 261.194, а оздравеа вкупно 238.795 лица

1479042
Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на излекувани пациенти достигна до 239.295 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 24 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 6.163 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 98.231 тест од кои се дијагностицирани 1.502 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 258.249 лица.

Со отпуштање од болница на уште 887 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 238.795 лица.

 Слични вести