Германскиот министер за надворешни работи Мас утре ќе престојува во посета на Турција

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за надворешни работи се истакнува дека министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас утре ќе се состанат во Анкара

1478044
Германскиот министер за надворешни работи Мас утре ќе престојува во посета на Турција

Германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас утре (25 август 2020 година, вторник) ќе престојува во работна посета на Турција.

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за надворешни работи се истакнува дека министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас утре ќе се состанат во Анкара.

Во соопштението се вели следното: „Во рамките на разгоовирте коишто ќе се одржат утре во Анкара помеѓу почитуваниот господин Министер и неговиот германски колега се предвидува да бидат разгледани билатералните односи помеѓу двете земји, односите меѓу Турција и Европската унија (ЕУ), Источниот Медитеран и регионални прашања.“Слични вести