Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 237 908

Во последните 24 часа беа остварени 95 943 тестови од кои 1 433 беа позитивн

1478382
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 237 908

 

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 18 и вкупно изнесува 6 139 лица.

Во истиот период беа остварени 95 943 тестови од кои 1 433 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 882 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 237 908.Слични вести