Порака со благодарност од Министерството за национална одбрана за откриените резерви на природен гас

Министерството за национална одбрана на своите профили на социјалната медија објави порака со благодарност за откриените резерви на природен гас во Црното Море

1477200
Порака со благодарност од Министерството за национална одбрана за откриените резерви на природен гас

Министерството за национална одбрана објави порака со благодарност во врска со откриените резерви на природен гас во Црното Море.

Во споделената објава на профилите на Министерството за национална одбрана на социјалната медија со пораката "Радосна вест" се истакнува следното:

"Соопштението на нашиот претседател Реџеп Тајјип Ердоган за откриените резерви на природен гас во локацијата Туна-1 во Црното Море и тоа како (колку многу) го задоволи нашиот племенит народ. Оваа голема радосна вест што ја даде нашиот почитуван претседател посакуваме да стане повод за добрини за нашата земја и нашиот народ. Им честитаме од се срце на сите оние кои имаат вложен труд, кои работеа со самопожртвуваност и јуначки во откривањето на 320'те милијарди метри кубни природен гас."



Слични вести