Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на излекувани достигна до 236.370 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 22 лица, дијагностицирани се 1.309 новозаразени, а оздравеа уште 801 пациент; Досега починаа вкупно 6.102 лица, инфектирани се 257.032, а оздравеа вкупно 236.370 лица

1477455
Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на излекувани достигна до 236.370 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 22 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 6.102 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 93.007 тестирања од кои се дијагностицирани 1.309 новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 257.032 лица.

Со отпуштање од болница на уште 801 излекуван, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 236.370 лица.Слични вести