Од Егејското Море во близина на Карабурун кај Измир спасени 41 мигрант

По добиени информации дека на два сплава во морето во близина на Карабурун на два сплава се наоѓаат група мигранти на местото на настанот беа испратени екипи на Командата на турската крајбрежна стража кои спасија 41 мигрант

1476780
Од Егејското Море во близина на Карабурун кај Измир спасени 41 мигрант

Од Егејското Море во близина на населеното место Карабурун кај градот Измир се спасени 41 мигрант кои од страна на елементите на грчката крајбрежна стража биле турнати (присилно вратени) кон турските територијални води.

По добиени информации дека на два сплава во морето во близина на Карабурун се наоѓаат група мигранти на местото на настанот беа испратени екипи на Командата на турската крајбрежна стража. 

Притоа беа спасени 41 мигрант кои биле турнати (присилно вратени) кон турските територијални води и спасените мигранти беа качени на чамецот на турската крајбрежна стража.

Мигрантите кои беа изнесени на копно по законските постапки  беа испратени во Дирекцијата на Управата за миграција на Измир.Слични вести