Објавата на бродот Оруч Реис од страна на МО

Фрегатите и корветите на Турските поморски сили, одлучно продолжуваат со придружувањето и заштитата на бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“

1476588
Објавата на бродот Оруч Реис од страна на МО

Министерството за национална одбрана (МО) на Турција соопшти дека фрегатите и корветите на Турските поморски сили, одлучно продолжуваат со придружувањето и заштитата на бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ во овластената зона на Турција во источниот Медитеран.

Министерството за национална одбрана во објавата преку профилот на твитер го објави следното соопштение:

„ Фрегатите и корветите на Турските поморски сили, одлучно продолжуваат со придружувањето и заштитата на бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“во овластената зона на Турција во источниот Медитеран“.

На објавата беше споделена и фотографија на бродовите на Турските поморски сили кои го придружуваат и штитат бродот „оруч Реис“.Слични вести