Денес претседателот Ердоган со јавноста ќе ја сподели радосната вест

Моментално и ние сме во илузија и сонуваме за оваа радосна вест.

1476712
Денес претседателот Ердоган со јавноста ќе ја сподели радосната вест

Јавноста со големо нетпрение ја очекува радосната вест која што ќе ја сподели претседателот Ердоган.

Имено, претседателот Ердоган во говорот што го одржа на свеченото отворање на фабриката а соларна технологија Калјон во Организираната индустриска зона Башкент во Анкара најави дека во петок (денес) ќе ја сподели радосната вест со јавноста.

Моментално и ние сме во илузија и сонуваме за оваа радосна вест. Во петок со споделувањето на радосната вест со целиот народ верувам дека ќе се отвори еден нов период во историјата на Турција. Сега ако кажам, тогаш ќе се изгуби целото возбудување. Затоа мислам сега да не ја објавам.“

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак во врска со радосната вест на претседателот Ердоган рече дека оваа веста ќе биде значајно поместување на оската и процес. Не очекуваат многу подобри и посветла иднина.Слични вести